information about naxos (type naxos island)

Δευτέρα 1 Ιουνίου 2009

Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνέδριο με θέμα «Ποιότητα νερού και Υγεία»

Θα ήταν ιδιαίτερη τιμή και χαρά για εμάς να παρευρεθείτε στο Παγκόσμιο Επιστημονικό Συνεδρίου με θέμα «Ποιότητα νερού και Υγεία» που θα πραγματοποιηθεί 31 Μαΐου έως 5 Ιουνίου 2009 στο νέο συνεδριακό κέντρο Νάξου
Με το συνέδριο αυτό, που είναι το μεγαλύτερο που θα πραγματοποιηθεί μέχρι σήμερα στην Ελλάδα στο θέμα της ποιότητας του νερού, εγκαινιάζεται το νέο υπερσύγχρονο συνεδριακό κέντρο της Νάξου. Η διοργάνωση ακολουθεί τα προηγούμενα συνέδρια που πραγματοποιήθηκαν σε μεγάλες πόλεις του κοσμου, όπως το Τόκυο, το Παρίσι και το Κέιπ Ταουν.
Η επιστημονική, κοινωνική και πολιτική σημασία του Συνεδρίου αναβαθμίζεται σημαντικά από το γεγονός ότι επελέγη από την Eυρωπαϊκή Επιτροπή ως ο τόπος συνάντησης κορυφαίων επιστημόνων σε μια brain storming συζήτηση για την αναμόρφωση της Ευρωπαϊκής οδηγίας η οποία καθορίζει την ποιότητα του πόσιμου νερού. Το γεγονός αυτό θα κοθορίσει την πολιτική για την ποιότητα του πόσιμου νερού στα κράτη-μέλη για την επόμενη δεκαετία τουλάχιστον.

Θεματολογία Συνεδρίου

Οι θεματικές ενότητες που θα καλυφθούν στο Συνέδριο θα αφορούν:
 Μικροβιολογική ποιότητα υδάτων
 Επιδημιολογία υδατογενών λοιμώξεων
 Ποιότητα νερών κολύμβησης
 Διαδικασίες επεξεργασίας και απολύμανσης του νερού
 Ποιότητα του νερού και τουρισμός
 Ποιότητα νερού σε περιοχές χωρίς επάρκεια παροχής

Ειδικές εκδηλώσεις

1. WHO: Την τελευταία μέρα θα οργανωθεί ημερίδα κεντρικά από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO), με θέμα κατευθυντήριες οδηγίες για την χρήση του νερού σε μικρά μέρη (περιλαμβάνει τις Κυκλάδες).

2. European Commission: Eιδική συνεδρία με τίτλο «Μπορούν οι κλασσκοί δείκτες ρύπανσης του πόσιμου νερού να εγκυηθούν προστασία της δημόσιας υγείας;» Στην συνεδρία που θα έχει μορφή brain storming κορυφαίοι επιστήμονες και όλα τα μέλη της ομάδας Health Related Water Microbiology θα εκφράσουν τις απόψεις τους ώστε να γίνει η αναμόρφωση της Ευρωπαϊκής οδηγίας για την ποιότητα του πόσιμου νερού.



Παράλληλες εκδηλώσεις
1. «Περιβάλλον και Νερό» (αφιερωμένο στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος της 5 Ιουνίου) με έμφαση στην επαναχρησιμοποίηση (ανακύκλωση) του νερού (water re-use).
2. «Μικροβιολογική Ποιότητα Υδάτινου Περιβάλλοντος στον Ελληνικό Χώρο»: Ημερίδα με παρουσιάσεις από Ελληνικά εργαστήρια.

Technical Tour
Στα συνέδρια αυτά συνηθίζεται ένα technical tour στο οποίο οι σύνεδροι επισκέπτονται ένα μεγάλο (συνήθως σύγχρονο έργο) που σχετίζεται με το νερό. Στην προκειμένη περίπτωση, θα γίνει επίσκεψη του μεγαλύτερου αρχαίου υδραγωγείου στην Ελλάδα που ξεκινάει στην περιοχή του Κούρου των Μελάνων και καταλήγει στην περιοχή της Γρόττας στην Χώρα. Στην διαδρομή του μπορεί κανείς να δει τις αρχαίες σωληνώσεις που βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένο αρχαιολογικό χώρο. Την ξενάγηση θα πραγματοποιήσει ο καθηγητής αρχαιολογίας Δρ Βασίλης Λαμπρινουδάκης ο οποίος έχει αναδείξει το έργο αυτό.

Περιμένοντας την συμμετοχή σας είμαστε στην διάθεσή σας για κάθε επιπλέον πληροφορία μέσω της ιστοσελίδας www.watermicro2009.gr καθώς και της γραμματείας του Συνεδρίου info@watermicro.gr


Με εκτίμηση,

Αθηνά Μαυρίδου, Απόστολος Βανταράκης,
Καθηγήτρια Μικροβιολογίας ΤΕΙ Αθήνας Επίκουρος Καθηγητής
Τηλ. 6977-564267 Πανεπιστημίου Πατρών
Τηλ. 6945-336243

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

LOOK FOR APARTMENTS IN NAXOS! (type naxos island)